14.januára až 26.februára 2023
už jeho 10.ročník organizuje pre gurmánov z celého Slovenska lifestylový magazín Gurmán na Slovensku. ZFJ začne 14.januára a potrvá do 26.februára v štyridsiatich vybraných najlepších reštauráciách z celého Slovenska. Od Bratislavy až po Košice si gurmáni prídu na svoje, pretože reštaurácie pre nich pripravili špeciálne festivalové menu za zvýhodnené ceny a s podporou lokálnych farmárov. Zoznam všetkých reštaurácií a ako to celé funguje sa dozvieš priamo na stránke www.zimnyfestivaljedla.sk
foto: reštaurácia Savoy , Hotel Carlton
Festivalu sa môžete zúčastniť iba s rezerváciou vopred, preto si na stránke vyberte reštauráciu a rerzervujte si svoj dátum. Festival ponúka aj viacero sprievodných akcií ako sú: Champagne víkendy s Laurent Perrier či Gurmánske pobyty vo vybraných hoteloch po celom Slovensku. Hlavnými partnermi ZFJ sú: svetoznáma voda S.Pellegrino, RTVS a FUN rádio.
Otváracia večera Zimného festivalu jedla 2023 – MENJU reštaurácia – Bratislava
Slávnostná večera pri príležitosti otvorenia ZFJ sa bude konať v novej reštaurácií MENJU v Bratislave 20.januára o 18:00. Reštauráciu si otvorili skvelí a známi šéfkuchári : Martin Korbelič a Tomáš Sika. Obaja majú už čo to odvarené a ich kvalitná a chuťami hýriaca kuchyňa osloví každého gurmána. Okrem výborného festivalového menu pripraveného oboma majstrami, budete môcť ochutnať naviac festivalový aperitív Champagne Laurent Perrier a menu bude sprevádzať oficiálna voda ZFJ svetoznáme S.Pellegrino.
Tomáš Sika a Martin Korbelič – majitelia a šéfkuchári MENJU reštaurácie, foto Gurmán na Slovensku
Hostí privíta osobne riaditeľ ZFJ : Radoslav Nackin – vydavateľ lifestylového magazínu Gurmán na Slovensku – bedeker najlepších reštaurácií Slovenska a o príjemné chvíle sa postará príjemná hudba klaviristu.
Rezervujte si čím skôr na https://www.zimnyfestivaljedla.sk/?page=sprievodne_akcie
Počet miest je limitovaný. Cena menu otváracej večere aj so Champagne je 29,- €
Titulná fotka: Tatarák s kaviarom – Mlyn 108, Modra , zdroj : Gurmán na Slovensku