Po dlhšej pauze zavinenej covidom, vyšiel začiatkom júna bedeker Gurmán na Slovensku, taký slovenský michelin. Každoročne hodnotia a vyberajú jeho inšpektori na svojich tajných návštevách tie najlepšie reštaurácie Slovenska. Aj tento rok je viacero nováčikov a niektoré reštaurácie bohužial neprežili covidové obdobie. Bedeker vychádza vo formáte life-stylového magazínu určeného milovníkom gastronómie, vínka a cestovania – proste gurmánom.
Hotel Lomnica a Mlyn 108
Bedekrová časť prináša v druhej polovici magazína kompletný zoznam najlepších reštaurácií Slovenska, ich ranking a tiež poradie v jednotlivých kategóriách. Tie sú tri : hotelová , tématická a prémiová. Nájdete tu aj rebríček Ebenica 20 Best Chefs, čo je rebríček najlepších kuchárov Slovenska podľa hodnotenia inšpektorov Gurmána a samotných šéfkuchárov najlepších reštaurácií. Dozviete sa aj ktoré reštaurácie dostali Zlaté vidličky, to je niečo ako michelínske hviezdy. Takýchto reštaurácií máme na Slovensku 17 a iba dve majú maximum 3 Zlaté vidličky.
Hodnotiteľom sa môžeš stať aj ty !
Stačí sa prihlásiť na webe Gurmána a hodnotiť tebou navštívené reštaurácie. V Gurmáne budú radi ak sa dozvedia aj tvoj názor a navyše môžeš vyhrať zaujímavé ceny.
Cestovanie, víno, recepty a niečo z farmy
prináša redakčná časť magazína, pripravovaná pod vedením šéfredaktorky Eleny Strápkovej. V prvej polovici magazínu si tak môžete prečítať zaujímavé reportáže z celého sveta a z domova. Nájdete tu pútavý článok o TOP gurmánskej destinácií Emilia-Romagna, tip na gurmánsky víkend trebárz v Aucklande či vo Valdobbiadene, pútavý rozhovor s najlepším rakúskym šéfkuchárom ale aj s najlepším slovenským, veľkú degustáciu Pinot Noir a novinky a zaujímavosti od našich farmárov. To všetko nájdeš na 170 stranách pútaveho čítania vo veľmi vkusnej grafickej úprave.
Celkové poradia a rankingy reštaurácií a kuchárov nájdeš v sekcii Gurman AWARDS
Magazín Gurmán na Slovensku si môžeš objednať tu:
https://www.gurmannaslovensku.sk/magazin-gurman-na-slovensku-2022/