Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

Vo Viedni bude variť jedna z najlepších berlínskych reštaurácií

Dvojhviezdičkový Horváth bude ponúkať 7-chodové menu šéfkuchára Sebastiana Franka

Známa dvojhviezdičková reštaurácia Horváth z Berlína sa vracia do rodnej krajiny jej šéfkuchára Sebastiana Franka, do Rakúska. Od 22. januára do 2. februára 2025 budú mať hostia vo Viedni a okolí jedinečnú príležitosť spoznať kuchyňu Sebastiana Franka, jednej z rakúskych kulinárskych osobností. Na takmer dva týždne obsadí jeho reštaurácia Horváth priestor podniku Herzig v 15. viedenskom okrese. Horváth bude podávať exkluzívne menu od stredy do pondelka od 18:30 a cez víkendy od 12:00.

Pre Sebastiana Franka, rodáka z Dolného Rakúska, ktorý pracoval najprv v štvorhviezdičkovom hoteli Wende v Neusiedl am See a neskôr pracoval v renomovanej reštaurácii Steirereck pod vedením Heinza Reitbauera, je návrat do Rakúska srdcovou záležitosťou.

„Už ako dieťaťu mi bolo jasné, že patrím do kuchyne,“ hovorí Frank, ktorý už ako 13-ročný vedel, že chce byť kuchárom. Po pôsobení v Steirerecku získal skúsenosti v Interalpen-Hoteli Tyrol a v roku 2010 prevzal kuchyňu v reštaurácii Horváth v Berlíne.V roku 2011 si Frank vybojoval svoju prvú hviezdu v Michelinovom sprievodcovi.
V roku 2014 prevzal celú reštauráciu spolu so svojou manželkou Jeannine a o rok neskôr získal druhú hviezdu. Gault & Millau ocenil jeho inovatívnu a nekonvenčnú kuchyňu 5 čapicami v roku 2023.


Napriek vzrušujúcej berlínskej kulinárskej scéne Frank vždy cíti túžbu po rodnom Rakúsku a kulinárskom prostredí Viedne. Preto si teraz plní svoj dlhoročný sen a celý svoj tím privádza na štrnásť dní do Viedne, aby tam predstavil svoje kreácie..
Od roku 2022 sa Sebastian Frank dôsledne zameriava na „emancipovanú zeleninovú kuchyňu“. V reštaurácii Horváth sa nepodávajú žiadne mäso ani ryby, ale kuchyňa nie je striktne vegetariánska ani vegánska.

Ingrediencie ako bravčová masť, teľací jus alebo živočíšne tuky nachádzajú svoje miesto v jedlách jemným spôsobom – slúžia ako podporné prvky na zvýraznenie chutí. Dôraz sa však kladie na rastlinné kreácie, ktoré odrážajú jeho kulinársky pôvod.


S jedlami ako „Zrelý a mladý zeler“, „Hubová pečeň“ a „Prvý steh“ Sebastian Frank stanovil medzinárodné štandardy v modernej zeleninovej kuchyni a stal sa priekopníkom v tejto oblasti.

Sedemchodové menu bude stáť 220 €, v cene bude aj amuse bouche, petit four a voda. Vínne párovanie bude stáť 145 €, nealkoholické 110 €.

Foto: Archív reštaurácie Horváth

Odporúčame tiež...


Warning: file_get_contents(/data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins//ajax-search-pro/img/svg/magnifiers/magn4.svg): Failed to open stream: No such file or directory in /data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins/ajax-search-pro-for-wordpress-live-search-plugin/includes/views/asp.shortcode.data.php on line 12
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content