Jedlo je jedným zo základných predpokladov, aby sme dovolenku považovali za úspešnú a kvalitné prázdninové hotely to vedia. Väčšina hostí, ktorí prídu na dlhšie pobyty si kupuje balíčky s polopenziou, čo je praktické najmä teraz v zime a v hoteloch, ktoré sa nachádzajú na miestach, kde sú možnosti stravovať sa inde, obmedzené.
Polopenzia môže mať tiež rozličné formy, v Grand Hoteli **** Bachledka Strachan v Bachledovej doline sa rozhodli ju hosťom zatraktívniť formou tematickej servírovanej večere. Tú podávajú hosťom s polopenziou raz týždenne.
V lete to bolo menu, ktoré bolo inšpirované večerou na parníku Titanic a malo podľa spolumajiteľky hotela Jany Strachanovej u hostí veľký úspech. Preto sa rozhodli naň naviazať Kráľovskou večerou kniežaťa Hohenlohe. Ten sa v 19. storočí zamiloval do Belianskych Tatier, kúpil tu obrovské pozemky, vlastnil tu poľovnícky zámoček je po ňom pomenovaný aj najlepší apartmán v hoteli.
Keďže bol aj vášnivým polovníkom, má tematická večera, ktorá nesie jeho meno „divinový šmrnc. Ako predjedlo sa podáva kačacie paté, ako polievka bažantie consommé, z hlavných jedál majú na výber hostia tri – jeleňa, prepeličku alebo pstruha. Dezert je z gaštanov a nesie meno manželky kniežaťa Christiana Krafta zu Hohenlohe–Öhringen, Otílie. Ku každému jedlu je odporúčané aj víno. Keďže ide o tematické podujatie, je mu prispôsobený aj interiér a servírovanie.
Po jedle môžu hostia vyskúšať nový produkt Jara a Janky Strachanovcov – čučoriedkový likér Strachan, ktorý vyvinuli v spolupráci s vizovickým výrobcom destilátov, firmou Rudolf Jelínek. Likér nadväzuje na veľmi úspešný čučoriedkový destilát – Strachanovicu, ktorú vyvinuli pred niekoľkými rokmi a medzi hosťami sa stala hitom.
Foto: Grand Hotel Bachledka Strachan