Tradíciou hotelov siete Kempinski je, že každoročne vytvárajú Kempinski dezert roka, tzv. Signature dessert. V tatranskom Grand Hoteli Kempinski High Tatras je tohtoročný dezert roka naozaj netradičný. Je ním tatranská makrónka, v ktorej sa snúbi chuť jemného cesta z mandľovej múky, bielej čokolády a jedlých šišiek. „Hostia Grand Hotela Kempinski High Tatras sú zvyknutí, že sa im snažíme vždy priniesť niečo nové a radi ich prekvapujeme netradičnými chuťami Tatier na tanieri,“ hovorí o novom Kempinski dezerte roka 2021 šéfkuchár Miroslav Zamiška. O tom, ako v apríli nazbierali výhonky z ihličia a jedlé šišky borovíc z podtatranských lesov, prezrádza viac šéfcukrár Martin Gaňa. „Už vtedy sme vedeli, že z nich pripravíme niečo špeciálne. Šišky sú sedemkrát vyvarené a zblanžírované, naložené do cukru a zavákuované. Približne dva až tri týždne sa macerujú a za tento čas sa cukor premení na sirup a šišky sa stanú jedlými.“ K lesnej makrónke pripravil barman Valerio Sabatiieli aj drink Kempinski Fizz. „Okrem ginu všetky zmysly prebudí sirup z ihličia a limetová šťava, pretože som chcel pripraviť drink, ktorý bude k našej lesnej makrónke najkrémovejší, ale aj najosviežujúcejší,“ hovorí Valerio. Reštaurácia Grand Hotela Kempinski High Tatras je ocenená 1 Zlatou vidličkou od bedekra Gurmán na Slovensku.
Šišky na tanieri ako lahôdka
Nájdete ich v Kempinski dezerte roka 2021