Volá sa SOGU bistro a nachádza sa na prestížnej adrese Hlboká cesta 7. Je to bistro s celodennou prevádzkou sedem dní v týždni, inšpirované severským štýlom, ktorý Martin tak miluje. Martina poznáte určite z televíznej šou „Na nože“, ale mnohí aj osobne z jeho kurzov varenia v Škole varenia vo Svätom Jure. Ako nám Martin povedal: „V SOGU veríme, že jedlo je nielen prostriedkom na nasýtenie tela, ale i duše. Inšpirovali sme sa starou nórskou tradíciou rozprávania príbehov, pretože každá surovina, z ktorej naše jedlá pripravujeme má za sebou svoj vlastný príbeh. Snažíme sa presne sledovať pôvod každej suroviny a spolupracujeme s rôznymi farmármi, pestovateľmi či zberačmi“.
Martin zužitkoval svoje dlhoročné skúsenosti v rôznych prevádzkach (Fach či Palffy restaurant v hoteli Šimák Zámok Pezinok), zmysel pre detail a svoju oddanosť kuchyni, a tak vytvoril toto bistro, do ktorého si pozval aj svojich najbližších spolupracovníkov z minulosti. Martin bol ocenený v roku 2023 – 2 Zlatými vidličkami a s reštauráciou hotela Zámok Šimák sa stali Hotelovou reštauráciou roka podľa bedekra Gurmán na Slovensku. A v rebríčku tohto bedekra „TOP 20 Chefs Slovenska“ obsadil druhé miesto v roku 2022.
Bistro SOGU má svojho vlastného cukrára a pečú si svoj vlastný chlieb z 37 ročného kvásku. Samotné menu je pripravené, nazvime to, z „bežných jedál“, ale ich príprava a prevedenie sú presne v Martinovom štýle a vždy niečím prekvapia. Veď taký vyprážaný karfiol, hovädzie líčka či jahňacie plece so zemiakovou kašou sú už známe klasiky, ale v SOGU si ich určite nenechajte ujsť – skutočne stoja za to!
Keď vás chce reštaurácia ohúriť, tak zaradí medzi prvé chody kaviár, tatarák z tuniaka alebo hovädzie carpaccio. Martin vsadil na carpaccio s hľúzovkou a vyzretým syrom z farmy. Ojojój – fakt veľmi dobrý štart a k tomu bublinky z Valdobbiade. Zaujal ma aj už spomínaný vyprážaný karfiol a jahňacie plece s kašou. Za mňa obe jedlá veľmi dobré a k nim som dostal kvalitný výber slovenských malých vinárstiev. Vybral som si Domin Kušický a Víno Šmelko. Dezert v podobe tekvicového cheesecake s hurmikaki omáčkou bol skvelou bodkou príjemného večera v novom bistre na gastromape Bratislavy.
Martin mi však prezradil, že vo februári pribudne v týchto priestoroch aj jeho signature reštaurácia, ktorá bude otvorená iba 3 večere v týždni a zameraná bude na finedining.
Tak to sa vskutku veľmi teším a už sa neviem dočkať.