Tradícia v modernom šate. Tak sa charakterizuje nová reštaurácia v Tatrách, ktorá má ambície ponúkať tradičné špeciality v modernej a chuťovo vylepšenej verzii. Štýlový interiér je inšpirovaný prácou architekta Tatier Gedeona Majunkeho a kuchyňa surovinami z okolia. Môžete si tu vychutnať krúpy zo Štrby (z mlyna poháňaného vodou ako jediného na Slovensku), hovädzie z Važca, mäsové výrobky z Hranovnice, bryndzu a syry z Liptovskej Tepličky a Toporca. Väčšina surovín a nápojov má domáci pôvod. Nepoznajú tu polotovary, pretože ako tvrdí šéfkuchár, „máme talent na naše jedinečné domáce pirohy, šúľance či čerstvo upečený posúch“. Je skutočne radosť sem zavítať a čokoľvek si vyberiete z ponuky, bude neskutočne dobré a presne také, ako má byť. Prekvapia vás aj vlastnou „špajzou“, v ktorej nájdete produkty lokálnych dodávateľov a ktorá vám vykúzli dobrotu k pivku alebo aj na cestu domov. Borovičkový bar s ponukou až 30 druhov je unikátom. Určite sem musíte prísť.
Starý Smokovec 18100,
062 01
Vysoké Tatry
po – pi 11.30 – 20.30, so – ne 11.30 – 21.30,

Tematická reštaurácia

Štýlové prostredie
Karty: VISA, MasterCard, American Express
Jazyky: anglický, poľský
Basic menu
28.5 €
Gurmán menu
56.70 €
Rastislav Fech (šéfkuchár)
„Slowenské” domáce pirohy, kyslá smotana, slanina
Pinot Gris, vinárstvo Via Magna, akostné odrodové, biele, suché, 2021 Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Rúbaň