Reštaurácia sa nachádza v starej časti Bratislavy na malom námestíčku so vstupom zo Židovskej
ulice. Zvonku pôsobí reštaurácia jednoducho a aj samotný interiér je jednoduchý,
ale naozaj krásny. Svetlé drevo v kombinácii so zeleňou s dominantným stropom. Kuchyni
šéfuje a vrchným sushi majstrom je pán Kenji Ueda, ktorý má bohaté skúsenosti z Japonska,
kde varil aj pre cisársku rodinu. Je držiteľom licencie na prípravu ryby fugu. V reštaurácii
Rokkiu stavil na kuchyňu Izakai a tento štýl je tu zrejmý. Z množstva zaujímavých jedál
v menu sme si vybrali limetkové botan krevety, morského úhora a preslávené japonské hovädzie
wagiu toban yaki s výbornou omáčkou toban yaki. Personál je tu veľmi príjemný
a pozorný, vždy pripravený poradiť. Vínna karta je na tento štýl podniku prekvapivo pestrá
so zaujímavým zastúpením slovenských vinárov doplnených svetovými vinárstvami. Rokkiu
určite patrí medzi najlepšie japonské reštaurácie na Slovensku.