Filozofia Originu je založená na jednoduchosti, čerstvosti a kvalite. Kuchyňa je mixom spájania
tradičných a moderných techník, kde alfou a omegou je „zero waste cooking“. Vkusne
zariadený interiér v modernom štýle je v úzkom prepojení s touto filozofiou. Na obed sú
vždy v ponuke dve predjedlá, dve polievky a tri hlavné jedlá (mäso, ryba, vege) doplnené
jedným dezertom. Večer ale ponúkajú zážitkovú gastronómiu v štýle 3- a 5-chodového
menu. Degustačné menu je prekvapením, preto ho na stránke neuvádzajú. Možnosťou je aj
Chef ’s table, vo svete populárna a prestížna vec, to usadia maximálne štyroch hostí s výhľadom
priamo na ruky šikovného šéfkuchára. Táto forma servírovania je príležitosťou podeliť
sa s hosťami o vedomosti o jedle a zároveň im predstaviť nové chute, pocity a zážitky.