Na Ventúrskej 18 v centre Bratislavy sa nachádza japonská reštaurácia, ktorú len tak ľahko
nenájdete. Treba totiž vojsť do starej, tristoročnej vínnej pivnice, v ktorej zrazu vkročíte do
iného sveta. Cez japonskú záhradu s cyprusom a tatami prejdete do reštaurácie, ktorá pojme
iba osem ľudí, takže funguje iba na rezervácie a len vo večerných hodinách. Menu je 8-chodové
a vždy sezónne. Reštaurácia prešla začiatkom roka zmenami a k šéfkuchárovi Kazunemu
Takeuchimu pribudol jeho spolužiak z prestížnej japonskej kulinárskej školy Yuya Fujita.
Reštaurácia tak má až dvoch skvelých japonských majstrov. Ich najnovšie menu je vynikajúce
a vždy z čerstvých rýb, ktoré v ten deň zakúpia. Na vínnu kartu Edomae Sushi Matsuki dohliada
pán Franz Messeritsch, ktorý bol bedekrom Falstaff hodnotený ako najlepší someliér
Rakúska v roku 2016. K menu odporúča hlavne vína z Rakúska a zo Slovenska, pretože neobsahujú
toľko dvojmocného železa, a tým tak zasahujú do chuti rýb. Saké si vyberá osobne
šéfkuchár a odporúča japonské saké Katsuyama Ken, ktoré bolo v roku 2019 ocenené ako
najlepšie saké na svete. Reštaurácia ponúka japonský fine dinning na najvyššej úrovni.
Ventúrska 18,
811 01
Bratislava

Tematická reštaurácia

Štýlové prostredie
Karty: VISA, MasterCard
Jazyky: anglický, japonský
Kazune Takeuchi, Yuya Fujita
Kalmar nigiri sushi a morský úhor grilovaný na drevenom uhlí, varená brokolica a omáčka zo sezamového octu