Pod týmto názvom sa skrýva podujatie, ktoré spája profesionálov z praxe, študentov a nadšencov pre gastronómiu. Počas jedného dňa sa na pódiu vystriedajú známe mená, ktoré zvedavému publiku prezradia tajomstvá svojho úspechu. Okrem praktických prednášok sú pre hostí pripravené aj stánky s degustáciami nápojov a jedla. Podujatie má aj charitatívny charakter a časť vstupného poputuje na OZ O Nás.
Z rozhovorov kniha a konferencia
Organizačný tím, ktorým je redakcia portálu Kavickari.sk, program zostavoval veľmi precízne. „Už viac než 10 rokov žijeme gastronómiou na Slovensku. Cestujeme, spoznávame nové prevádzky, fotíme jedlá, spovedáme majiteľov, či riaditeľov skvelých kaviarní a hotelov. Pri týchto, často úprimných rozhovoroch, sa nám zveria s vecami, ktoré ich trápia. Najčastejšie sú to, logicky, personálne otázky. Preto pred 4 rokmi vznikla kniha (ne)učebnica Gastrolove s rozhovormi profesionálov, ktorí sa podelili o svoje príbehy a rady ako na prevádzku, či podnikanie. Je o tom, ako žiť a prežiť v gastronómii s láskou,“ približuje vznik myšlienky Gastrolove, Simona Budinská, organizátorka podujatia a zakladateľka gastronomického portálu Kávičkári.sk.
„Dopyt po knihe nám ukázal ako veľmi chýba slovenskému gastru komunikácia. Aj preto sme v roku 2018 vytvorili priestor, kde sa dajú tieto myšlienky zdielať aj aktívnejšie. Tým priestorom je (ne)konferencia Gastrolove, ktorá bude tento rok v kúpeľnom meste Piešťany,“ približuje pozadie podujatia organizátorka.
Šéfkuchár, ktorý získal ocenenie Michelin i odborníci z Google
Do Piešťan pricestujú silné mená zo Slovenska, Čiech, ale aj Rakúska. Ráno odštartuje prednáška Petra Szaboa z Coffeein, ktorého kávy sú čerstvými držiteľmi ocenení Great Taste. Odprezentuje cestu kávy z farmy priamo do šálky. Nasledovať bude Peter Duranský a Jaroslav Žídek, ktorý povedia o svojej dlhoročnej spolupráci. Peter zároveň rozvinie svoj príbeh cesty k Michelinovej hviezde a o najprestížnejšej súťaži šéfkuchárov, Bocuse d´OR. S Jaroslavom načrtnú aj debatu o tvrdej práci a zákulisí, ktoré sa ukrýva za dverami ich kuchýň.
Štafetu od kouča a moderátora Sikyho Spirita,prevezme Eduard Bukovini z Potten&Pannen Staněk, ktorý nás ešte na chvíľku pozve do krásnych kuchynských konceptov a poradí, ako ušetriť, ale stále dodržať kvalitu.
Prvú prestávku otvorí catering, ktorý zabezpečia študenti z Hotelovej Akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Hostia si budú môcť pochutiť na tradičných regionálnych špecialitách.
Nasledovať bude odborníčka na etiketu a úspešná finalistka súťaže Manažer roku v ČR a špecialistka na Interim&Talent Management z Čiech, Simona Myslikovjanová. Tá prezradí niečo o komunikácii a tímovej spolupráci – alebo ako podporiť growth Mindset. Po tejto zaujímavej téme bude nasledovať degustácia od ázijského bistra z Ivanky pri Dunaji, wasabi.stro a kreatívneho konceptu Versh zo Senca, ktorý v sebe ukrýva švorlístok kaviarne, baru, potravín a pripravovaného bistra.
Po obednej prestávke bude pódium patriť ostrieľanej lektorke Lucii Meškovej, ktorá odprezentuje tému „Od inzerátu k dokonalému zamestnancovi“. Poukáže na najčastejšie chyby zamestnávateľov, ale aj to, prečo sa mnohým nedarí udržať si stabilný tím. Na túto tému nadviažu aj dámy v panelovej diskusii, ktorú bude viesť Michaela Králiková, koučka a Google certifikovaná trénerka. Vyspovedá autorky kreatívnych konceptov – Barboru Martinusovú z Rebarbory z Trnavy, Andreu Kubasovú z Blaho od Aďky z Ružomberka, Petru Šuttovú z Inspiro z Ivanky pri Dunaji a Luciu Ratkovskú z Versh zo Senca.
Po skúsenostiach dám bude nasledovať COO Effectix a Google certifikovaný tréner, Milan Markovič so svojou témou, „čo urobiť pre Google a čo môže urobiť Google pre vás“.
Náročnejšie okno podvihne prestávka v podobe sladkého candy baru od Barbory Martinusovej z Rebarbory z Trnavy. Tá je známa svojou kreatívnou a nadčasovou tvorbou a silnou láskou k francúzskym dezertom.
Po sladkom mámení od Rebarbory bude slovo na pódiu patriť známej cukrárke Dominike Onofrejovej z Domčine Laskonky. Tá prezradí, prečo treba pri podnikaní dodržiavať pravidlá. Záver dňa zavŕši silná diskusia „silnej zostavy“. Gastro redaktor StartitUp, Martin Papai, vyspovedá riaditeľku DoubleTree by Hilton Bratislava, Petru Ďurčekovú, oceňovaného šéfkuchára Petra Duranského, riaditeľa Šimák Zámok Pezinok Lukáša Špiláka a Luboša Rácza z nitrianskeho Záhiru. Silné zastúpenie podporí aj Jaroslav Žídek z RIVERBANK restaurant.
Degustácie od partnerov
Okrem atraktívnej prezentačnej časti si organizátori pre hostí pripravili aj zaujímavý sprievodný program. „Počas celého dňa budú odbornej verejnosti k dispozícii vystavovatelia – slovenskí pražiari káv 9grams coffee, Kávoholik a Coffeein, ktorých aj z našich skúseností radíme medzi skutočných profesionálov a radi ich prácu odporúčame aj ďalej. Kávy doplníme prémiovými čajmi Althaus, ľadovcovou vodou Aqua Angels a oceňovanými Vlčími sirupmi. Nesklameme ani tých, ktorí budú mať chuť na pohár vínka, ktoré nám zabezpečí Zámocké vinárstvo Pezinok. Veľmi sa zároveň teším aj ďalšiemu partnerovi, skvelému slovenskému ginu Toison,“ približuje Simona Budinská.
Súčasne s degustačnými stánkami podujatie spestrí aj platobný systém Papaya POS, gastro aplikácia a pracovný portál GAPP, brúsiči krištáľu spod Tatier – Fister. (ne)konferenciu Gastrolove v netradičných eventových priestoroch Elektrárňa Piešťany zariadi firma špecializujúca sa na hotelový a reštauračný nábytok, Dublino. Dôležitým partnerom podujatia sa stal aj Trnavský samosprávny kraj. „Pri príležitosti Dňa cestovného ruchu sme sa spojili s organizátormi (ne)konferencie Gastrolove, ktorej cieľom je zvyšovanie kvality ponúkaných služieb v oblasti gastronómie. Tá je pre rozvoj cestovného ruchu v našom regióne dôležitá. Na podujatí nájdete aj stánok Trnavského kraja zážitkov. Teší ma tiež fakt, že možnosť prezentovať sa dostali i stredné školy, ktoré vychovávajú profesionálov v oblasti gastronómie a cestovného ruchu. Je to príležitosť, aby sa streli s ľuďmi pracujúcimi v tomto odvetví,“ priblížila Agáta Mikulová, riaditeľka KOCR Trnavský kraj zážitkov. Organizátorka ju dopĺňa: „Je úžasné vidieť to, že krajská organizácia cestovného ruchu svoju oblasť vníma absolútne komplexne. Uvedomujú si, že za úspešnou prezentáciou stoja úspešné služby. A tie sa snažíme aj my vzdelávaním vylepšiť a neustále pracovať na podpore vzdelávania. Aj preto je veľká časť nášho podujatia venovaná práve práci s ľuďmi,“ uzatvára S. Budinská.
Charitatívny a ekologický rozmer podujatia
Elektrárňa Piešťany je známa svojím prístupom k myšlienkam udržateľnosti. I preto sa organizačný tím snažil pripraviť podujatie tak, aby bolo čo najviac bezodpadové. „Už samotná kniha (ne)učebnica Gastrolove je z recyklovaného papiera. A ak máme robiť také veľké podujatie, musíme myslieť nielen na seba, ale aj na to, čo po nás ostane“, približuje Natália Kmeťová project manager (ne)konferencie.
„Rovnako každý jeden, ktorý si zakúpi vstupenku priamo podporí malého chlapčeka Adamka Mončeka, ktorý trpí na ochorenie Achondroplazia. 50 % z ceny vstupného venujeme práve jemu do OZ O Nás,“ uzatvára Natália Kmeťová.
(ne)konferencia Gastrolove bude už 23.9.2022 v Elektrárňa Piešťany. Ak sa chcete stať súčasťou malej gastrorevolúcie, pridajte sa aj vy!
Lístky zakúpite na : https://tickpo.zoznam.sk/sk/listky/nekonferencia-gastrolove-30121/