Vyše 200 pízz zo 40 kilo múky upečú denne v bratislavskej reštaurácii Sapori Italiani, známej ako U Taliana. Napriek tomuto množstvu má ich pizza vynikajúcu kvalitu, o čom svedčí ocenenie, ktoré nedávno dostali. Zaradili ich medzi TOP 50 pízz v Európe. Pre porovnanie, do výberu sa dostalo od našich susedov z Česka, Maďarska a Rakúska tiež len po jednej reštaurácii, len z Poľska je ich viac – tri.
Majiteľ reštaurácie Andrea Ena hovorí, že keď mu prišiel pozývací mail na odovzdanie ocenenia do Barcelony, najprv si myslel že ide o žart či nedorozumenie a vzápätí príde mail so sumou, ktorú má zaplatiť, ak chce byť do výberu zaradený. Nič také sa však nestalo a pre ocenenie do Barcelony cestoval.
Kritériom pre zaradenie do výberu musí byť vysoká kvalita, originalita a používanie originálnych talianskych surovín. Tie si reštaurácia sama dováža, vrátane napríklad paradajok. Z nich si robia vlastný paradajkový základ na pizzu, takže nijaké lúpané paradajky z konzervy. Na cesto používajú minimum droždia a kysne v chlade 48 hodín, robí sa to preto, aby bola pizza lepšie stráviteľná.
Medzi Slovákmi je populárna klasika – Pizza Margherita, ale stretávajú sa aj s „divokými“ požiadavkami na obloženie. Ani svetu pizze sa nevyhli požiadavky na vegánsky a bezlepkový variant. Na prvý používajú napríklad vegánsky syr, cesto na bezlepkovú pizzu si robia sami, používajú kombináciu pohánkovej a ryžovej múky.