GURMÁN AWARD 2020
JOZEF MASAROVIČ
UFO watch.taste.groove
Svoje profesionálne pôsobenie vo svete gastronómie začal na luxusných výletných lodiach pod vedením najvychýrenejších šéfkuchárov. Po návrate naspäť na Slovensko začal pracovať v reštaurácii Paparazzi, odkiaľ sa mu otvorila cesta a dostal príležitosť viesť jednu z najlepších reštaurácii na Slovensku, UFO, kde pôsobí už desať rokov. UFO pod vedením Jožka Masaroviča v posledných rokoch získalo niekoľko významných hodnotení, medzi nimi aj hodnotenie najlepšia Prémiová reštaurácia roka od bedekra Gurmán na Slovensku a zároveň aj 3 Zlaté vidličky od tohto bedekra pre rok 2020, čo je naj-vyššie možne ocenenie pre reštauráciu na Slovensku a doteraz to dosiahla len druhá reštaurácia! Menu reštaurácie UFO patrí podľa hostí každoročne medzi najlepšie aj počas Zimného festivalu jedla. Svoje kulinárske umenie zdokonaľuje na stážach v zahraničných michelinských reštauráciách a často si do UFA pozýva na hosťovanie svetových šéfkuchárov. Veľkým prínosom pre neho a celý tím kuchárov UFA bola minuloročná kooperácia s najlepšou šéfkuchárkou sveta, Anou Roš. Jožko Masarovič je kreatívny šéfkuchár, ktorý nepozná slová „nie“ a „nedá sa“.
EBENICA BEST 20 CHEFS
Podľa nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku a šéfkuchárov z najlepších reštaurácií Slovenska. Hlasovalo 46 osôb.
1. miesto 3b | 2. miesto 2b | 3. miesto 1b | súčet | |||
---|---|---|---|---|---|---|
1. | Jozef Masarovič | UFO watch.taste.groove | 7 | 3 | 2 | 29 |
2. | Jozef Breza | Gašperov mlyn | 6 | 2 | 3 | 26 |
3. | Tomáš Lysý | IASAI food bar | 4 | 6 | 1 | 25 |
4. | Lukáš Hesko | Akadémia Beer & Bistro | 4 | 4 | 4 | 24 |
5. | Juraj Hruška | Slávia restaurant | 3 | 3 | 4 | 19 |
6. | Gabriel Kocák | U nás doma | 4 | 2 | 1 | 17 |
7. – 8. | Martin Novák | Šimák Zámok | 2 | 2 | 4 | 14 |
7. – 8. | Peter Slačka | Bistro Baroza | 2 | 2 | 3 | 13 |
9. – 11. | Branislav Križan | Globo | 1 | 4 | 2 | 13 |
9. – 11. | Marián Filo | Afrodita, Château Čereňany | 2 | 1 | 4 | 12 |
9. – 11. | Michael Thiry | OhniskO | 2 | 2 | 2 | 12 |
12. | Peter Ďurčo | TOP restaurant | 1 | 3 | 2 | 11 |
13. | Imro Bindics | Villa Rosa | 2 | 2 | 0 | 10 |
14. – 15. | Peter Bracho | Liptovský dvor | 1 | 3 | 0 | 9 |
14. – 15. | Miroslav Zámiška | Kempinski Hight Tatras | 1 | 2 | 2 | 9 |
16. – 17. | Daniel Marek | Elite restaurant | 1 | 1 | 3 | 8 |
16. – 17. | Tomáš Tejbus | Hotel Borovica | 1 | 1 | 1 | 6 |
18. – 20. | Eva Polomská | Sotto passagio | 0 | 1 | 2 | 4 |
18. – 20. | Karol Sklenár | Hotel Koliba Greta | 1 | 0 | 0 | 3 |
18. – 20. | Radovan Budzák | Bistro Moment | 1 | 0 | 0 | 3 |
Hodnotení boli ešte šéfkuchári: Zoltán Baláž, Lubomír Lovecký, Ivan Čurgali, Miroslav Milučký, Andrej Roth, Lukáš Šepela, Tomáš Vitanovec, Lukáš Tegi, Rastislav Miškovič, Erik Šoltés, Pavol Hanák a Erik Volko.
Kuchárom roka sa stáva ten kuchár, ktorý zaznamenal najväčší progres , ktorý vyzdvihol úroveň a kvalitu svojej reštaurácie a mal v tomto roku najväčší „drive“. Samozrejme kvality týchto našimi odbornými hodnotiteľmi ako aj šéfkuchármi z gurmánskych reštaurácií celého Slovenska nominovaných kuchárov sú vysoké a prispeli k tomu, že sa slovenská gastronómia posunula opäť o krôčik dopredu. Gratulujeme všetkým 20 najlepším a veríme, že o rok tam uvidíme opäť pár nových mladých mien.