Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

Kuchár roka 2020

GURMÁN AWARD 2020

JOZEF MASAROVIČ

UFO watch.taste.groove

Svoje profesionálne pôsobenie vo svete gastronómie začal na luxusných výletných lodiach pod vedením najvychýrenejších šéfkuchárov. Po návrate naspäť na Slovensko začal pracovať v reštaurácii Paparazzi, odkiaľ sa mu otvorila cesta a dostal príležitosť viesť jednu z najlepších reštaurácii na Slovensku, UFO, kde pôsobí už desať rokov. UFO pod vedením Jožka Masaroviča v posledných rokoch získalo niekoľko významných hodnotení, medzi nimi aj hodnotenie najlepšia Prémiová reštaurácia roka od bedekra Gurmán na Slovensku a zároveň aj 3 Zlaté vidličky od tohto bedekra pre rok 2020, čo je naj-vyššie možne ocenenie pre reštauráciu na Slovensku a doteraz to dosiahla len druhá reštaurácia! Menu reštaurácie UFO patrí podľa hostí každoročne medzi najlepšie aj počas Zimného festivalu jedla. Svoje kulinárske umenie zdokonaľuje na stážach v zahraničných michelinských reštauráciách a často si do UFA pozýva na hosťovanie svetových šéfkuchárov. Veľkým prínosom pre neho a celý tím kuchárov UFA bola minuloročná kooperácia s najlepšou šéfkuchárkou sveta, Anou Roš. Jožko Masarovič je kreatívny šéfkuchár, ktorý nepozná slová „nie“ a „nedá sa“.

EBENICA BEST 20 CHEFS

Podľa nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku a šéfkuchárov z najlepších reštaurácií Slovenska. Hlasovalo 46 osôb.

1. miesto
3b
2. miesto
2b
3. miesto
1b
súčet
1.Jozef MasarovičUFO watch.taste.groove73229
2.Jozef BrezaGašperov mlyn62326
3.Tomáš LysýIASAI food bar46125
4.Lukáš HeskoAkadémia Beer & Bistro44424
5.Juraj HruškaSlávia restaurant33419
6.Gabriel KocákU nás doma42117
7. – 8.Martin NovákŠimák Zámok22414
7. – 8.Peter SlačkaBistro Baroza22313
9. – 11.Branislav KrižanGlobo14213
9. – 11.Marián FiloAfrodita, Château Čereňany21412
9. – 11.Michael ThiryOhniskO22212
12.Peter ĎurčoTOP restaurant13211
13.Imro BindicsVilla Rosa22010
14. – 15.Peter BrachoLiptovský dvor1309
14. – 15.Miroslav ZámiškaKempinski Hight Tatras1229
16. – 17.Daniel MarekElite restaurant1138
16. – 17.Tomáš TejbusHotel Borovica1116
18. – 20.Eva PolomskáSotto passagio0124
18. – 20.Karol SklenárHotel Koliba Greta1003
18. – 20.Radovan BudzákBistro Moment1003

Hodnotení boli ešte šéfkuchári: Zoltán Baláž, Lubomír Lovecký, Ivan Čurgali, Miroslav Milučký, Andrej Roth, Lukáš Šepela, Tomáš Vitanovec, Lukáš Tegi, Rastislav Miškovič, Erik Šoltés, Pavol Hanák a Erik Volko.

Kuchárom roka sa stáva ten kuchár, ktorý zaznamenal najväčší progres , ktorý vyzdvihol úroveň a kvalitu svojej reštaurácie a mal v tomto roku najväčší „drive“. Samozrejme kvality týchto našimi odbornými hodnotiteľmi ako aj šéfkuchármi z gurmánskych reštaurácií celého Slovenska nominovaných kuchárov sú vysoké a prispeli k tomu, že sa slovenská gastronómia posunula opäť o krôčik dopredu. Gratulujeme všetkým 20 najlepším a veríme, že o rok tam uvidíme opäť pár nových mladých mien.


Warning: file_get_contents(/data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins//ajax-search-pro/img/svg/magnifiers/magn4.svg): Failed to open stream: No such file or directory in /data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins/ajax-search-pro-for-wordpress-live-search-plugin/includes/views/asp.shortcode.data.php on line 12
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content