Christophe HARDIQUEST
Menssa, Brusel, BELGICKO
2 michelinské hviezdy, 5 čapíc v Gault Millau
Gastronomy Slovakia sa koná 24. Apríla a je to medzinárodné sympózium jedinečné pre živé vystúpenia michelinských šéfkuchárov z celej Európy, Master classy a workshopy odborníkov HoReCa segmentu z celej Európy a najlepších Slovákov.
Určená je všetkým majiteľom, riaditeľom, F&B manažérom, šéfkuchárom, someliérom či cukrárom hotelov, reštaurácií a aj malých penziónov. Rovnako aj pre dodávateľov služieb, výrobcov, odborných učiteľov, ale aj fanúšikov kulinárstva a novinárov z gastronómie. Každý si nájde v bohatom programe svoje témy a praktické ukážky ako správnou a nápaditou gastronómiou zaujať svojich hostí.
Predstavíme si Christophe Hardiquista
Po skončení štúdií absolvoval stáž v USA a vrátil sa späť do Belgicka. Pracoval ako šéfkuchár v L’Amandier, reštaurácii v Uccle. Na to sa ho ujal Yves Mattagne v hoteli Radisson. Začal variť na bankety a potom v reštaurácii L’Atrium. Po čase sa prepracoval až do slávnej reštaurácie Sea Grill.
V roku 2001 otvoril svoju vlastnú reštauráciu Bon Bon a o 3 roky neskôr mu bola udelená prvá hviezda Michelin. O deväť rokov neskôr v r. 2013 získal svoju druhú hviezdu. Po zatvorení reštaurácie Bon Bon v lete 2022 o pár mesiacov neskôr na tom istom mieste otvoril svoju novú reštauráciu Menssa, V duchu zdieľania a odovzdávania svojich hostí usádza okolo veľkého orechového pultu s priamym výhľadom na kuchyňu a celý tím kuchyne. Christophe s obľubou servíruje pohostinnosť v štýle omakase.
Christophe Hardiquest na dennej báze vyrába improvizovaný typ kuchyne, bez pravidiel a hraníc, jeho kreativita povoľuje voľnosť. Rád hovorí, že bez mimoriadnych nápadov nebudete mať mimoriadne zážitky!
Vstupenky si za zvýhodnené ceny rezervujte cez prihlášku vopred na: