Propagácia národnej gastronómie a surovín môže mať rôzne formy – a niekedy sa na to dá použiť aj recept, ktorý pochádza z inej krajiny. Takto propagoval francúzsky šéfkuchár Julien Serri obrovskú rozmanitosť francúzskych syrov- a použil k tomu taliansku národnú špecialitu – pizzu.
J Serri vytvoril na potravinárskom veľtrhu Sirha vo francúzskom Lyone svetový rekord v počte syrov, ktoré umiestnil na jednu pizzu – bolo ich 834 a vážili dva kilogramy. Takže kde sa hrabe Quatro Formaggi… Nešlo pritom o pizzu s priemerom napríklad meter, ale klasických 30 cm. Syry museli byť výlučne francúzske, lebo o to pri rekorde išlo. Upozorniť na to, že Francúzsko je ich svetovou veľmocou – oficiálne ich tu registrujú vyše 1200. Aj J. Serri ich chcel na pizzu dostať 1000, ale aj 834 je svetovým rekordom.
Na rekorde sa nepodieľal šéfkuchár sám, pomáhal mu jeden z výrobcov syra a keďže šlo o propagáciu, aj jeden YouTuber. Na podujatie bol pozvaný bol aj rozhodca z Guinessovej knihy rekordov. Prípravy na rekord trvali triu 14 mesiacov, predsa len, dostať do dvoch kilogramov hmoty 834 syrov a uložiť ich na kruh v priemere 30 cm, chce tréning.
Predchádzajúci rekord držali tiež Francúzi, jednému lyonskému šéfkuchárovi sa podarilo dostať na pizzu minulý rok 257 druhov syra. Vážili kilogram a pizza mala priemer tiež 30 cm.