Horské chaty v lyžiarskych strediskách a fine dinning – asi neexistujú dve veci, ktoré sú od seba vzdialenejšia. V korutánskom stredisku Katschberg sa však rozhodli obidve spojiť. V horskej chate Gamskogelhütte varí šéfkuchár Stefan Lastin ocenený troma čapicami v Gault Millau a v lyžiarskej sezóne bude každý štvrtok a piatok hosťom ponúkať zážitkovú gastronómiu. Podujatie sa bude volať Fine Dine., čo znamená že si bude možné každý týždeň v tieto dva dni rezervovať 3-6 chodové menu, pričom hore hostí vyvezie šnežný skúter a naspäť dolu sa dostanú na saniach. V rámci Fine Dine si bude možné rezervovať aj Chef´s Table, čo je stôl pre 2-4 ľudí priamo v kuchyni šéfkuchárovi „pod nosom“ a 3-8 chodové gourmet menu s prekvapením.
Síce nie fine dinning ale pôsobivý gurmánsky zážitok iného druhu čaká na hostí v stredisku Sportberg Goldeck v prevádzke Landgasthof Marhube. Tu sa zase bude servírovať počas celej lyžiarskej sezóny fondue a to nie hocijaké. Hostí tu usadia do sklenenej kupoly s výhľadom na zasnežené hory a hviezdnu oblohu. Na rezervácie si budú môcť pochutiť na syrovom aj mäsovom fondue a sladkou bodkou bude ovocie namáčané do čokolády. Sklenenú kupolu bude možné si prenajať až pre 6 ľudí.