Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

Falstaff prichádza na Slovensko

Renomovaný európsky gurmánsky a life-stylový časopis o jedle, víne a cestovaní vstupuje na slovenský trh. Falstaff je zároveň aj najväčšia platforma združujúca gurmánov z celej Európy a Slovensko sa stáva prvou krajinou strednej Európy ktorá sa stáva súčasťou Falstaff rodiny.

Exkluzívna launch party bude v Bratislave v máji 2025

Po úspešnej expanzii do Nemecka, Švajčiarska a Talianska vstupuje pôvodom rakúsky magazín Falstaff na Slovensko. Falstaff Slovensko bude oficiálne debutovať v máji 2025 a prinesie svoje renomované odborné znalosti v oblasti kvalitnej gastronómie, prémiového pitia a luxusného cestovania novému publiku. Slovenské vydanie bude vydávať spoločnosť Pre Gurmanov MEDIA pod vedením generálneho riaditeľa Radoslava Nackina a šéfredaktorky Eleny Strápkovej.

Po 22 rokoch sa Gurmán na Slovensku mení na Falstaff Slovakia!

Gurmán a Falstaff majú veľa spoločného. Predovšetkým filozofiu gurmánstva a podporu gastronómie a cestovania, ktorú teraz môžeme preniesť na medzinárodnú pôdu a dať Európe vedieť, že aj na Slovensku máme skvelé reštaurácie, inovatívny prístup ku gastronómii,  talentovaných šéfkuchárov, vynikajúcich vinárov a prekrásnu krajinu.  

Pri tejto príležitosti sa v Bratislave uskutoční exkluzívna launch party, na ktorej sa stretnú najlepší vinári, šéfkuchári a medzinárodní lídri v tomto odvetví, aby spoločne strávili večer plný kulinárskej dokonalosti.

Falstaff Slovensko – nový štandard pre gurmánsky životný štýl

Falstaff Slovensko začne vychádzať s kvalitným štvrťročným tlačeným vydaním, ktoré bude sprevádzať silná digitálna prezentácia s odbornými recenziami reštaurácií, odporúčaniami na víno a pútavým video obsahom.

„Slovenská kulinárska a vinárska scéna rýchlo rastie, za posledné roky zaznamenala veľký progres a my na našom trhu vidíme obrovský potenciál. S Falstaffom budeme upriamovať pozornosť na najlepšie gastronomické zážitky na Slovensku a zároveň ich začleňovať do medzinárodného kontextu,“ hovorí Radoslav Nackin, generálny riaditeľ spoločnosti Pre Gurmanov MEDIA. Okrem tlačeného časopisu bude Falstaff Slovensko aktívne pôsobiť aj na webovej stránke a sociálnych sieťach, kde bude denne poskytovať inšpiráciu pre milovníkov jedla, vína a cestovania.

Úspešný príbeh a pokračujúci rast spoločnosti Falstaff

Falstaff je už teraz lídrom na trhu gurmánskych a lifestylových médií v Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku a Taliansku. S touto najnovšou expanziou ďalej upevňuje svoje postavenie vedúcej európskej platformy pre vynikajúce jedlá, víno a luxusné cestovanie.

„So spoločnosťou Falstaff Slovensko nastavujeme novú latku pre gastronomickú žurnalistiku v regióne. Spolupráca s Pre Gurmanov MEDIA nám umožňuje využiť miestne skúsenosti a zároveň zachovať vysoké štandardy, vďaka ktorým sa Falstaff stal poprednou medzinárodnou značkou,“ hovorí Wolfgang Rosam, vydavateľ a CEO spoločnosti Falstaff.

O vydavateľskej skupine Falstaff

Vydavateľstvo Falstaff sa môže pochváliť celkovým nákladom 175 088 výtlačkov v celom regióne DACH (Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko) + Taliansko,  viac ako 412 000 fanúšikmi na sociálnych sieťach Facebook a Instagram, 1,44 milióna návštev webových stránok a 610 000 odberateľmi informačných bulletinov, čo z neho robí jednu z najvplyvnejších gurmánskych mediálnych značiek na svete.

Elena Strápková – šéfredaktorka Falstaff Slovensko

Slovenské reštaurácie sa dostanú do Európy!

Gurmán a Falstaff vyznávajú rovnaké hodnoty a aj ich profesionálny prístup k hodnoteniam reštaurácií a vín je zhodný. Slovenské reštaurácie tak dostávajú prvý krát v histórii šancu  začleniť sa do najväčšieho európskeho bedekra, ktorý v jeho najnovšej medzinárodnej verzii zahŕňa až 24 000 reštaurácií.

Hodnotenia prebiehajú od augusta 2024

K hodnoteniam našich odborných porotcov sa pridá veľká skupina gurmánov z Falstaff Gurmánskeho klubu, ktorý ma v celej Európe 65 000 členov z radov cestovateľov, gurmánov a popredných vinárov.

Zlaté vidličky zostávajú!

Tak ako Gurmán aj Falstaff udeľuje zlaté vidličky. Od jednej až po štyri zlaté vidličky môžu reštaurácie dosiahnuť v 100-bodovom hodnotení v štyroch oblastiach, čiže systém ostáva rovnaký.

Falstaff bude ako magazín vychádzať 4 x ročne a s prvým číslom vychádzame v apríli 2025. Okrem slovenských odborníkov na jedlo, víno a cestovanie sa môžete tešiť aj na príspevky od našich kolegov z Talianska, Švajčiarska, Nemecka a Rakúska.

FALSTAFF Gurmán AWARD

Gala večer udeľovania ocenení v gastronómii sa uskutoční pod našou záštitou už po 23. krát na Slovensku, ale prvý krát ako FALSTAFF Gurmán AWARD. Oceníme tak aj tento rok tých najlepších zo slovenskej gastronómie.

Kontakt:

Vydavateľ a Generálny riaditeľ: radoslav.nackin@falstaff.com

Šéfredaktorka: elena.strapkova@falstaff.com

Obchodný riaditeľ: regina.skalikova@falstaff.com

Odporúčame tiež...


Warning: file_get_contents(/data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins//ajax-search-pro/img/svg/magnifiers/magn4.svg): failed to open stream: No such file or directory in /data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins/ajax-search-pro-for-wordpress-live-search-plugin/includes/views/asp.shortcode.data.php on line 12
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content