Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

Culinary Zinema 2021: Food Film festival v San Sebastiane

San Sebastian Medzinárodný filmový festival (SSIFF) sa  vracia vo svojom 69. vydaní a bude sviatkom s ponukou gastronomických filmov, na ktoré sa môžeme tešiť od 20. – 24. septembra 2021.

Culinary Zinema  obsahuje päť celovečerných filmov, pričom štyri majú svetovú premiéru a kladie dôraz na známych kuchárov a reštaurácie.

Festival otvorí snímka Las Huellas de elBulli , film o  Ferran Adriovi a jeho svetoznámej reštaurácii ktorá bola uzavretá pred desiatimi rokmi.  Potom je tu Reinventing Mirazur,  v ktorom šéfkuchár Mauro Colagreco znova predstaví svoju reštauráciu na francúzskej riviére po reštarte. Nasleduje fascinujúca návšteva reštaurácie KOKS na Faerských ostrovoch v hre Michelin Stars II: Nordic By Nature  a  dokumentárny film The Pursuit of Perfection o štyroch popredných japonských kuchároch. Program sa ukončí dobovým filmom Délicieux / Delicious situovaným uprostred kuchynských sporákov vo Francúzsku 18. storočia.Každý film na festivale je sprevádzaný tematickou večerou, ktorá je naplánovaná na 20.-24. septembra a bude sa konať v Baskickom kulinárskom centre v prevedení šéfkuchárov s michelinskou hviezdou a za pomoci začínajúcich kuchárov. 

Každý film na festivale je sprevádzaný tematickou večerou, ktorá je naplánovaná na 20.-24. septembra a bude sa konať v Baskickom kulinárskom centre so zostavou šéfkuchárov s michelinskou hviezdou a začínajúcich kuchárov. 
 

Pozrite si zostavu filmov na SSIFF 2021 nižšie:

LAS HUELLAS DE EL BULLI

Réžia: IÑIGO RUIZ AQUERRETA, JOSÉ LARRAZA
Krajina: ŠPANIELSKO 

Učeníci elBulli  a jeho legendárneho vodcu, šéfkuchára  Ferrana Adria , dostanú šancu preskúmať jeho vplyv a kariéru desaťročie po tom, ako sa prelomová reštaurácia blízko španielskej Girony zavrela.

MICHELIN STARS II: NORDICKÉ PODĽA PRÍRODY

Réžia: RASMUS DINESEN
Krajina: DÁNSKO – ŠPANIELSKO 

Krok do divočiny na Faerských ostrovoch, v ktorého strede severských morí bol natočený tento dokument v priebehu 18 mesiacov . 2 michelinský Koks vedený šéfkuchárom  Poul Andriase Žiška .

Znovuobjavenie MIRAZURU

Réžia: FRANCK RIBIÈRE, VÉRANE FRÉDIANI
Krajina: Spojené kráľovstvo – USA – JAPONSKO – ŠVÝCARSKO

Mauro Colagreco, šéfkuchár reštaurácie Mirazur s tromi michelinskými hviezdičkami  v meste Menton (Francúzsko), sa po uzamknutí opäť objavil s prekvapivým  sezónnym menu založeným na mesačných fázach. Tento fascinujúci dokument sa bližšie pozrie na to, ako to urobil.

Mauro Colagreco

NÁKLAD DOKONALOSTI

Réžia: TOSHIMICHI SAITO
Krajina: JAPONSKO 

Debut celovečerného filmu Toshimichiho Saita s názvom  The Pursuit of Perfection je skúmaním japonskej kuchyne očami štyroch jej popredných šéfkuchárov: všetci hľadajú dokonalosť, ale ich prístupy sa líšia a dokonca sa navzájom stretávajú.  

DÉLICIEUX / DELICIOUS

Réžia: ÉRIC BESNARD
Krajina: FRANCÚZSKO 

Ak chcete zažiť nejaký konečný únik jedla, vráťte sa v čase na pôžitkárske večere, ktoré sa usádzali okolo ušľachtilých francúzskych stolov na prelome 18. a na začiatku Francúzskej revolúcie.

Odporúčame tiež...


Warning: file_get_contents(/data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins//ajax-search-pro/img/svg/magnifiers/magn4.svg): Failed to open stream: No such file or directory in /data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins/ajax-search-pro-for-wordpress-live-search-plugin/includes/views/asp.shortcode.data.php on line 12
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content