San Sebastian Medzinárodný filmový festival (SSIFF) sa vracia vo svojom 69. vydaní a bude sviatkom s ponukou gastronomických filmov, na ktoré sa môžeme tešiť od 20. – 24. septembra 2021.
Culinary Zinema obsahuje päť celovečerných filmov, pričom štyri majú svetovú premiéru a kladie dôraz na známych kuchárov a reštaurácie.
Festival otvorí snímka Las Huellas de elBulli , film o Ferran Adriovi a jeho svetoznámej reštaurácii ktorá bola uzavretá pred desiatimi rokmi. Potom je tu Reinventing Mirazur, v ktorom šéfkuchár Mauro Colagreco znova predstaví svoju reštauráciu na francúzskej riviére po reštarte. Nasleduje fascinujúca návšteva reštaurácie KOKS na Faerských ostrovoch v hre Michelin Stars II: Nordic By Nature a dokumentárny film The Pursuit of Perfection o štyroch popredných japonských kuchároch. Program sa ukončí dobovým filmom Délicieux / Delicious situovaným uprostred kuchynských sporákov vo Francúzsku 18. storočia.Každý film na festivale je sprevádzaný tematickou večerou, ktorá je naplánovaná na 20.-24. septembra a bude sa konať v Baskickom kulinárskom centre v prevedení šéfkuchárov s michelinskou hviezdou a za pomoci začínajúcich kuchárov.
Každý film na festivale je sprevádzaný tematickou večerou, ktorá je naplánovaná na 20.-24. septembra a bude sa konať v Baskickom kulinárskom centre so zostavou šéfkuchárov s michelinskou hviezdou a začínajúcich kuchárov.
Pozrite si zostavu filmov na SSIFF 2021 nižšie:
Réžia: IÑIGO RUIZ AQUERRETA, JOSÉ LARRAZA
Krajina: ŠPANIELSKO
Učeníci elBulli a jeho legendárneho vodcu, šéfkuchára Ferrana Adria , dostanú šancu preskúmať jeho vplyv a kariéru desaťročie po tom, ako sa prelomová reštaurácia blízko španielskej Girony zavrela.
MICHELIN STARS II: NORDICKÉ PODĽA PRÍRODY
Réžia: RASMUS DINESEN
Krajina: DÁNSKO – ŠPANIELSKO
Krok do divočiny na Faerských ostrovoch, v ktorého strede severských morí bol natočený tento dokument v priebehu 18 mesiacov . 2 michelinský Koks vedený šéfkuchárom Poul Andriase Žiška .
Réžia: FRANCK RIBIÈRE, VÉRANE FRÉDIANI
Krajina: Spojené kráľovstvo – USA – JAPONSKO – ŠVÝCARSKO
Mauro Colagreco, šéfkuchár reštaurácie Mirazur s tromi michelinskými hviezdičkami v meste Menton (Francúzsko), sa po uzamknutí opäť objavil s prekvapivým sezónnym menu založeným na mesačných fázach. Tento fascinujúci dokument sa bližšie pozrie na to, ako to urobil.
Réžia: TOSHIMICHI SAITO
Krajina: JAPONSKO
Debut celovečerného filmu Toshimichiho Saita s názvom The Pursuit of Perfection je skúmaním japonskej kuchyne očami štyroch jej popredných šéfkuchárov: všetci hľadajú dokonalosť, ale ich prístupy sa líšia a dokonca sa navzájom stretávajú.
Réžia: ÉRIC BESNARD
Krajina: FRANCÚZSKO
Ak chcete zažiť nejaký konečný únik jedla, vráťte sa v čase na pôžitkárske večere, ktoré sa usádzali okolo ušľachtilých francúzskych stolov na prelome 18. a na začiatku Francúzskej revolúcie.