Keď minulý rok v júni otvorili v Rybárstve Stupava Bistro u Rybičky, malo byť doplnkom k tomu čo areál ponúkal – predajňu rýb, detské ihrisko, mini zoo s domácimi zvieratami, možnosť chytania rýb a všeobecne oddychu v prírodnom prostredí v susedstve stupavského parku.
Fungovalo ako vonkajší gril so samoobsluhou a otvorené bolo vtedy, kedy do areálu chodí najviac ľudí – od piatku do nedele. Ponuka vlastných grilovaných sladkovodných aj morských rýb a kôrovcov, ktoré si sami dovážajú, ale aj gulášu, burgerov či halászlé ľudí oslovila hneď od otvorenia. Bistro sa stalo vyhľadávaným miestom, kde chodia ľudia za relaxom v krásnom prostredí rovnako ako za výborným jedlom.
Keďže vonkajšie sedenie bolo závislé od počasia, na jeseň pribudlo aj sedenie vnútri. V polovici marca začalo bistro fungovať v dvoch režimoch. Cez pracovný týždeň (od utorka do piatka) začali podávať aj obedy s obsluhou, ako v klasickej reštaurácii. Cez víkendy fungujú ako minulý rok- ako vonkajší gril so samoobsluhou. Aj ponuku nápojov rozšírili o kolekciu kvalitných rumov.
„Každý deň máme v ponuke polievku, jedno jedlo z mäsa a jedno rybacie. Hoci ide o obedové menu, nie je to klasické meníčko, dávame si záležať na prvotriednych surovinách ale aj na prostredí a servise. Koniec-koncov aj my tu jedávame, čo je asi najlepší dôkaz kvality. Jedlá zo sladkovodných rýb pripravujeme z rýb z vlastného chovu, čo je na Slovensku v takomto širokom sortimente unikát,“ vysvetľuje majiteľ rybárstva Andrej Horváth.
Zatiaľ sa obedy servírujú len vnútri, ak to počasie dovolí, budú ich podávať aj na terase, ale v množstve, ktoré dovolia kapacitné možnosti kuchyne a obsluhy. V budúcnosti chcú k obedovému menu pridať aj večerné á la carte menu, termín samozrejme závisí od personálneho posilnenia kuchyne a servisu.