Zimný festival jedla beží už od 14.januára v najzaujímavejších reštauráciach celého Slovenska a jeho otváracia večera sa konala v piatok 20.januára v reštaurácii MenJu. Je to nová reštaurácia známeho šéfkuchárskeho tandemu Martin Korbelič a Tomáš Sika. Podávalo sa špeciálne menu pozostávajúce z klasickej polievky máčanka, diviny z považských lesov, mak, tekvicová haruľa a ako dezert spomienka na detstvo: detská krupica. Jedlá boli upravené moderným štýlom a chuťovo fantasticky vyladené, takže si hostia veľmi pochutnali a vrátili sa im spomienky na detské časy.
Aperitívom otváracej večere bol Laurent Perrier
Príjemný večer začal prípitkom Champagne Laurent Perrier a príhovorom riaditeľa a organizátora ZFJ- Radoslava Nackina, ktorý poďakoval partnerom festivalu, predovšetkým spoločnosti KON – RAD, ktorá dodáva k festivalovým menu svetoznámu vodu S.Pellegrino a tiež Champagane Laurent Perrier. O výbornú atmosféru sa postaral klavirista Tomáš Dome a príjemná profesionálna obsluha reštaurácie.
Festival bude prebiehať až do 26.februára a tak máte milí gurmáni ešte čas rezervovať si špeciálne festivalové menu v 40 reštauráciách, ktoré nájdete na stránke www.zimnyfestivaljedla.sk