Šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove., Jozef Masarovič sa stal podľa odborných hodnotiteľov bedekra Gurmán na Slovensku a podľa 70 TOP šéfkuchárov Slovenska, najlepším kuchárom na Slovensku za rok 2020. Hodnotila sa celkokvá kvalita kuchyne, kreativita a súlad jedál, edukačná a prezentačná činnosťšéfkuchára a tiež aj progres v poslednom roku.
Začiatky
Svoje profesionálne pôsobenie vo svete gastronómie začal na luxusných výletných lodiach pod vedením najvychýrenejších šéfkuchárov. Po návrate naspäť na Slovensko začal pracovať v reštaurácii Paparazzi, odkiaľ sa mu otvorila cesta a dostal príležitosť viesť jednu z najlepších reštaurácii na Slovensku, UFO, kde pôsobí už desať rokov. UFO pod vedením Jožka Masaroviča v posledných rokoch získalo niekoľko významných hodnotení, medzi nimi aj hodnotenie najlepšia Prémiová reštaurácia roka od bedekra Gurmán na Slovensku a zároveň aj 3 Zlaté vidličky od tohto bedekra pre rok 2020, čo je najvyššie možne ocenenie pre reštauráciu na Slovensku a doteraz to dosiahla len druhá reštaurácia! Menu reštaurácie UFO patrí podľa hostí každoročne medzi najlepšie aj počas Zimného festivalu jedla. Svoje kulinárske umenie zdokonaľuje na stážach v zahraničných michelinských reštauráciách a často si do UFA pozýva na hosťovanie svetových šéfkuchárov. Veľkým prínosom pre neho a celý tím kuchárov UFA bola minuloročná kooperácia s najlepšou šéfkuchárkou sveta, Anou Roš. Jožko Masarovič je kreatívny šéfkuchár, ktorý nepozná slová „nie“ a „nedá sa“.
” Rád sa podelím o svoje skúsenosti”
Preto začal spolupracovať so známou Školou varenia pre gurmánov zo Sv.Jura, kde máva svoje kurzy Francúzskej kuchyne. Je úžasné vidieť nadšených gurmánov ako hltajú každé slovko, každý fígeľ pri jeho kurzoch varenia. Vládne tam vždy pohoda a príjemne strávené chvíle sú pre Jozefa aj určitáým relaxom od namáhavej a častokrát aj stresujúcej práce. Varenie miluje nadovšetko a preto má ešte veľa plánov a nápadov. Nechajme sa prekvapiť.