Nová reštaurácia v Košiciach priniesla na tunajšiu gastro scénu nový vietor. Myšlienka na nový typ reštaurácie dozrievala v hlave mladého šéfkuchára už dlhší čas. Ako už názov napovedá, tešiť sa môžete najmä na jedlo inšpirované ohňom a dymom, široký výber remeselných pív, skvelú kávu praženú špeciálne pre Ohnisko a domáce nápoje. Nezabúdajú ani na ponuku kvalitných vín a miešaných nápojov v špeciálnom bare zameranom predovšetkým na remeselné giny. V projekte Ohniska sa zhmotňuje dlhodobé nadšenie šéfkuchára Michaela Thíryho pre prácu s ohňom, dymom a fermentovaním. Vo Fire Dining kuchyni, v ktorej kraľuje ikonický gril Josper, sa preto môžete tešiť na unikátne kombinácie chutí inšpirované Áziou, upravené spôsobmi typickými pre sever Európy, ale nájdete tu aj klasické BBQ. Grilujú sa tu aj menej tradičné veci ako úhor, ustrice, teľací špik alebo domáci seitan. Ďalšie úžasné miesto pre gurmánov v Košiciach a Gurmán magazín vrelo odporúča vybrať sa do Ohniska – určite neoľutujete.
Ubytovanie
v sesterskom Hoteli Rokoko v areáli projektu Ohnisko
single: 68 – 78 €,
double: 68 – 78 €,
apartmán: 85 – 130 €