Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

Dolomiti Gourmet Festival 2024

Kulinársky vrchol v Dolomitoch. 11. ročník gurmánskeho festivalu Dolomiti sa bude konať od 4. do 6. októbra 2024: kulinársky vrchol v dovolenkovej oblasti 3 Vrchy Dolomitov.

Teraz je tu ďalší dôvod, prečo túto jeseň navštíviť Južné Tirolsko: od 4. do 6. októbra 2024 budú ikonické 3 vrchy dejiskom 11. ročníka gurmánskeho festivalu Dolomiti. 3 lanovky Zinnen Dolomites, turistické združenie Innichen a turistické združenie Dobbiaco ako organizátori sľubujú skutočnú kulinársku šou pod patronátom renomovaného hviezdneho šéfkuchára Chrisa Oberhammera s 25 národnými a medzinárodnými špičkovými a hviezdnymi šéfkuchármi, ktorí vás pozývajú na jedinečné kulinárske cestu.

Festival je o hodnotách priateľstva,

udržateľnosti, regionality, úcty k ľuďom a prírode, čestnosti a environmentálneho povedomia. Chris Oberhammer, patrón reštaurácie Tilia v Dobbiaco s jednou michelinskou hviezdičkou, zdôrazňuje: „Priateľstvo, dialóg, zdieľanie, jedlo a príroda sú kľúčovými prvkami gurmánskeho festivalu Dolomiti. My kuchári máme povinnosť objavovať, spoznávať a odovzdávať produkty regiónu prostredníctvom našej kuchyne, vážiť si prácu malých farmárov a sprostredkovať tým, ktorí sedia pri našich stoloch, čo znamená ponúkať etickú a udržateľnú kuchyňu.

Programom plný pôžitkov.

Tohtoročný program začína v piatok gurmánskou prechádzkou po Innichen, kde účastníci môžu ochutnať dve až tri jedlá v rôznych reštauráciách. Večer je venovaný medzinárodnej gurmánskej kuchyni; Medzi šéfkuchárov patrí hviezdny šéfkuchár Patrick Laine, šéfkuchár v hoteli de Paris Monte Carlo a hviezdny šéfkuchár Vincent Mailard, šéfkuchár v Konvalinke v St. Tropez. Sobotný večer je na druhej strane venovaný národnej a miestnej gurmánskej kuchyni: špičkoví šéfkuchári ako Herbert Hintner, Stefan Zippl a Egon Heiss pripravujú špeciálne jedlá s hudobným sprievodom v novootvorenom Bistre 3 Zinnen. Nakoniec, v nedeľu horská stanica Haunold predstavuje jedlá, ktoré sú vytvorené na základe špecifických tém, pričom každý z nich používa produkt od miestneho výrobcu alebo farmára. Nezanedbáva sa ani vínny sprievod: na rôznych staniciach sú zastúpení miestni vinári.

Počet účastníkov je obmedzený. Vstupenky je možné zakúpiť v predpredaji u príslušných združení cestovného ruchu.

FOTO: © 3 Zinnen Dolomites

Odporúčame tiež...


Warning: file_get_contents(/data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins//ajax-search-pro/img/svg/magnifiers/magn4.svg): Failed to open stream: No such file or directory in /data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins/ajax-search-pro-for-wordpress-live-search-plugin/includes/views/asp.shortcode.data.php on line 12
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content