Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

Bratislava hostila prestížne MICE podujatie

Účastníkom z 18 krajín chutilo jedlo v Riverbanku a boli prekvapení slovenskými vínami

Segment MICE, čiže kongresový cestovný ruch predstavuje významný podiel cestovného ruchu z hľadiska príjmov, dokonca sa dá povedať, že patrí medzi tie, z ktorých majú destinácie najvyššie príjmy. Ide o príjmy z organizovania business podujatí zahŕňajúce služby agentúr, prenájmy priestorov, služby osobnej prepravy, cateringové služby, ubytovacie služby, produkčné služby (audio-vizuálna technika a výstavba pódií), tlačové služby, prenájom mobiliáru a inventáru, honoráre umelcov a moderátorov, ale aj spotrebu tovarov a služieb v destinácii.

Preto sa všetky destinácie oň snažia, Bratislava však o to najvýznamnejšie podujatie, konferenciu GLOBSEC po zmene vlády prišla. Preto určite potešilo, že sa slovenské hlavné mesto stalo prvý krát hostiteľom konferencie Break the ice.


Stretli sa na ňom zahraniční nákupcovia hľadajúci vhodné destinácie na organizáciu veľkých medzinárodných podujatí a konferencií. Podujatie sa konalo v bratislavskom Grand Hoteli River Park a stretlo sa na ňom približne 80 zahraničných hostí z 18 krajín. Spolu s hotelom ho organizovala Bratislava Tourist Board.

„Sme veľmi radi, že sa podarilo dostať toto podujatie prvýkrát do Bratislavy. Veľmi nás potešilo, že účastníci podujatia boli nadšení nielen z nášho hlavného mesta, ale aj zo služieb, ktoré ponúka Grand Hotel River Park,“  povedal Rudolf Križan, generálny riaditeľ Grand Hotela River Park.
V hoteli strávili oficiálnu časť, čo boli stretnutia fomou one to one, a aj úvodný večer.
Na privítanie pre nich pripravili slovenské šumivé víno s kanapkami a neskôr sa presunuli na oficiálnu servírovanú večeru do RIVERBANK Restaurant.

„Ochutnali napríklad tenké plátky kalerábu s bylinkovým pestom a ovčím syrom, soleným citrónom, lieskovcami a kvasenou reďkovkou, tiež grilované kuracie prsia z farmového kuraťa so sladkým zemiakom, jarnou zeleninou a omáčkou zo smrčkov lesných či aktuálny sezónny dezert citrónový koláč s vanilkovým krémom a zmrzlinou z cmaru,“ vymenoval šéfkuchár Riverbank Restaurant Jaroslav Žídek.

Podávané boli slovenské vína ako napríklad biele Chardonnay z vinárstva Skovajsa či červené Dunaj z vinárstva Vinkor. Na ďalší deň mali obed vo forme bufetu, kde okrem iného nechýbali ani tradičné slovenské jedlá ako vyprážaný rezeň či kačica s červenou kapustou. Hostia si veľmi pochvaľovali služby, ako aj kvalitu jedla a boli príjemne prekvapení kvalitou a chuťou slovenských vín.

Po skončení oficiálneho programu fóra mali účastníci možnosť spoznať Bratislavu aj osobne prostredníctvom tzv. famtripu.




Odporúčame tiež...


Warning: file_get_contents(/data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins//ajax-search-pro/img/svg/magnifiers/magn4.svg): Failed to open stream: No such file or directory in /data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins/ajax-search-pro-for-wordpress-live-search-plugin/includes/views/asp.shortcode.data.php on line 12
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content