Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

Hotelieri ocenili najlepších praktikantov

Môžu zostať pracovať v hoteloch hneď po škole

Hotely a reštaurácie hľadajú spôsoby ako u mladých ľudí podnietiť záujem o prácu v hotelierstve a v gastronómii. Bratislavské hotely skupiny BHP napríklad oceňujú najlepších praktikantov. Výnimočnú príležitosť predviesť svojim rodičom a učiteľom to, čo sa naučili na praxi, mali študenti, ktorí získavali počas školy skúsenosti v hoteloch Grand Hotel River Park, Sheraton a Crowne Plaza.

V každom odbore sa vyberalo medzi študentami, ktorí boli v priebehu školského roka vybraní ako Študent mesiaca. “Boli to žiaci z rôznych ročníkov, napríklad aj prváci. Mnohí z nich u nás už pracujú ako brigádnici,” vysvetlila Ľubica Gubricová, HR riaditeľka Grand Hotela River Park a Sheraton Bratislava Hotel. Dodala, že na odovzdanie ocenení boli pozvaní rodičia aj zástupcovia škôl. „Študentom sme sa poďakovali za to, že u nás strávili školský rok. Naučili sa u nás, aké to je podieľať sa na príprave rôznych podujatí a na slávnostnej servírovanej večeri to mohli ukázať aj svojim rodičom,“ povedal generálny riaditeľ Grand Hotela River Park Rudolf Križan.

Ocenenie Študent roka odovzdávali aj v bratislavskom hoteli Sheraton. „Boli to žiaci z rôznych ročníkov a jeden z končiacich žiakov sa rozhodol, že po škole zostane pracovať u nás v hoteli. Veľmi nás tým samozrejme potešil, pretože to, čo sa u nás naučil, môže hneď využiť,“ povedal generálny riaditeľ hotela Sheraton Peter Dandár. Tak, ako v Grand Hoteli River Park aj v Sheratone boli vyhlásení traja najlepší žiaci za každý odbor. Po slávnostnom vyhodnotení boli hostia pozvaní na občerstvenie, študenti pre nich pripravili studený bufet. Slávnostný studený bufet pripravili pre vedenie školy aj študenti, ktorí absolvovali svoju prax v hoteli Crowne Plaza Bratislava, kde sa rozhodli v každej kategórii – kuchyňa a čašník oceniť jedného študenta.

Vedenie hotelov pri tejto príležitosti praktikantom pripomenulo tiež výhody, ktoré im práca v hotelierstve a v hoteloch patriacich skupine Best Hotel Properties, prinesie v rámci projektu Staň sa hotelierom, ktorého cieľom je prilákať nových ľudí a zároveň zlepšiť imidž hotelierstva.

Zoznam ocenených praktikantov:

Grand Hotel River Park, Bratislava

Kategória kuchyňa:

1. miesto Mário Šereg

2. miesto Lukáš Izák

3. miesto Viktória Kovácsová

Kategória čašník:

1. miesto Samuel Višnievsky 

2. miesto Katarína Klubníková 

3. miesto Viktória Kiryk 

Sheraton Hotel Bratislava

Kategória kuchyňa:

1. miesto Aron Hideghety

2. miesto Samuel Fegyveres

3. miesto Peter Kučera

Kategória čašník:

1. miesto – Dominik Kurčinka

2. miesto – Simona Baďurová

3. miesto – Michaela Hybská

Crowne Plaza Bratislava

Kategória kuchyňa:

Tomáš Maxián

Kategória čašník:

Dominika Danielová

Odporúčame tiež...


Warning: file_get_contents(/data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins//ajax-search-pro/img/svg/magnifiers/magn4.svg): Failed to open stream: No such file or directory in /data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins/ajax-search-pro-for-wordpress-live-search-plugin/includes/views/asp.shortcode.data.php on line 12
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content